ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am citit ca dl Adrian Papahagi, un recunoscut teolog, a scris pe Facebook că după Paști va iniția un amplu demers național, solicitând Adunării Naționale Bisericești și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să calculeze data Paștilor pe calendarul gregorian (de care oricum ține seama Crăciunul) astfel încât să sărbătorim Învierea alături de toată creștinătatea apuseană (incluzându-i aici, de pildă, pe ortodocșii finlandezi), și alături de concetățenii noștri catolici sau protestanți, fie ei maghiari, sași, români sau orice.

Dincolo de chestiunile acestea lumești, care cu cine se aliniază, politic vorbind și civilizațional, la un moment dat, eu am o nedumerire.

Toți creștinii am auzit de minunea, care încă n-am vazut că a fost infirmată de fact-chekeri, care se întâmplă la data când ortodocșii celebrează Paștele: Lumina Sfânta care apare, de nicaieri, și aprinde candelele și lumânările de la Sfântul Mormânt.

Deci, daca toți ortodocșii își schimbă data de a sărbători Paștele, Sfânta Lumină își schimbă și ea momentul apariției miraculoase?!