ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Mucenic Bonifatie este pomenit în calendarul creștin ortodox la 19 decembrie. Sfântul Mucenic Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocrația romană, pe nume Aglaia, fiica prefectului Romei.  
 
Din Sinaxar aflăm că viețuia în păcate trupești cu stăpâna sa și era bețiv.Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini și îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiți. La fel și stăpâna lui era milostivă și avea evlavie către Sfinții Mucenici.

După un timp, viața lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în ținutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir (persecuțiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri și ajutor.

Ajuns acolo și văzând râvna și credința mucenicilor, se convertește și este el însuși dat în mâinile călăilor. A fost chinuit și decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulți de Aglaia și înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaștele sfântului mucenic.