ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 27 februarie - 8 martie 2017 târgul „De Mărțișor. Târg cu tâlc...” care își propune promovarea vechiului obicei al dăruirii, la început de primavară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector precum și a meșteșugului stimulând creativitatea, originalitatea și inspirația ce dau naștere unor mărțișoare deosebite, se arată intr-un comunicat.

Astfel,  vizitatorii sunt poftiți să admire și să aleagă pentru cei dragi mărțișoare de o mare variate, atât tradiționale, de la meșteri populari, cât și mărțișoare inedite, realizate cu multă imaginație și din materiale neconvenționale, de către artiști plastici și studenți.

Simbol al primăverii și renașterii naturii, mărțișorul era confecționat, în satele de odinioară, dintr-un șnur bicolor alb/roșu de care se agăța o monedă de aur sau argint pe care părinții îl dăruiau copiilor la 1 Martie pentru a fi sănătoși, bogați și norocoși. Deși mărțișorul și-a schimbat forma în timp, și-a păstrat esența de simbol al protecției, fertilității.

Programul târgului este - 9.00 - 17.00, de luni până duminică, în perioada 27 februarie - 8 martie 2017.

Tot în această perioadă, la sfârșit de săptămână, vor avea loc ateliere pentru copii de confecționat mărțișoare și felicitări.

„Hai să ne bucurăm împreună, la târgul de Mărțișor, de venirea primăverii!”, încheie comunicatul.