ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patimile/Pătimirile lui Hristos (Passion of the Christ - titlu original) este un film regizat de Mel Gibson și tratează ultimele 12 ore din viața pământească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte.

În distribuție: Jim Caviezel (Iisus Hristos), Maia Morgenstern (Maica Domnului), Monica Bellucci (Maria Magdalena).

Filmul a reușit să producă peste 600 de milioane de dolari din încasări, fiind cel mai bine vândut film cu temă religioasă din istorie. De-asemenea, este cel mai de succes film de altă limbă decât engleză din istorie. A primit trei nominalizări la Oscar.

În timpul filmărilor asistentul lui Mel Gibson a fost lovit de fulger, de două ori, același lucru întâmplându-se cu actorul Jim Caviezel, cel care-l interpretează pe Hristos, acesta chiar de trei ori. VIDEO: