ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul agrointel.ro schițează 20 de modele de afaceri pentru micii antreprenori din agricultură care dispun de fonduri modeste dar au putere de muncă, inițitivă și perseverează. 

Succesul va depinde însă în mod hotărâtor de "experiența micului fermier, găsirea unei piețe de desfacere, lipsa unei concurențe puternice în zona și, bineînțeles, priceperea antreprenorului de a-și dezvoltă acel business”, subliniază autorii articolului de pe Agrointeligența. Investiția minimă nu acoperă suprafață de teren necesară afacerii, al cărui cost este de de până în 5.000 de euro pe hectar în orice colț al țării, cu prețuri mult mai mari pentru parcele bune, fertile, din zone agricole importante.

Iată și micile afaceri propuse pe site-ul de specialitate: ciupercăria, fermă de găini outoare, fermă de prepelițe, creșterea gâștelor, fermă de iepuri, fabrică de dulceață și siropuri, fermă ecologică de legume, fermă de curcani, fermă de dovleci, fermă de roșii crescute natural, cultură de bame, cultură de gălbenele, cultură de ardei iuți, cultură de aronia, plantația de agrișe, cultivarea topinamburului, plantația de cătină albă, cultura cartofului mov, fermă de căpșuni, fermă de pui țărănești.

Detalii despre fiecare mică afacere în parte găsiți AICI