ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În curând, în restaurantele noastre ar putea să apară noi sortimente de salată. Cercetătorii de la Stațiunea pentru Legumicultură din Buzău lucrează la noi soiuri de busuioc special, cu aromă de lămâie sau trandafir.

Tot ei vor să introducă în alimentație și așa-zisa "iarbă grasă", o buruiană care crește peste tot, bogată în Omega 3 și vitamina C. "Iarba grasă" este o plantă care crește la noi peste tot: în vii și livezi, pe malurile râurilor și pe margine de drum. Deși mulți o consideră o buruiană, specialiștii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău îi contrazic și spun că este foarte gustoasă. Denumită "portulac" de occidentali, planta este nelipsită din bucătăriile vegane.

"Se consideră a fi singura plantă cu frunze verzi ce conține acizi grași de tip Omega 3. Această plantă contribuie la scăderea nivelului de zahăr, are conținut ridicat de vitamina C. Este o plantă cu gust ușor astringent, acrișor", spune cercetătorul Costel Vânătoru, potrivit protv.ro.

În serele stațiunii de cercetare pentru legumicultură din Buzău se lucrează și la ameliorarea unui soi de busuioc ale cărui frunze mari sunt ideale pentru salată. Cercetătorii din Buzău au în studiu și alte soiuri de busuioc pentru salată, cu gust de la lămâie sau trandafir.