ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul înființează Casa de Comerț „Unirea”, o societate ce a anunțat că va deschide 60 de aprozare de fructe și legume, informează Ziarul Financiar.

Rațiunea din spatele acestei decizii este faptul că o bună parte dintre fermierii români nu reușesc să ajungă în supermarketuri cu produsele lor, scrie sursa citată.

„Centrele de colectare și valorificare (din perioada comunistă – n.red.) nu trebuia distruse, dar acum trebuie să reluăm acest proces, să le aducem la viață pe unele sau să facem altele.Ne propunem să facem 60 de magazine cu fructe și legume românești la nivel național, produse alimentare proaspete și procesate. Din punct de vedere tehnic putem să deschidem primul magazin într-o săptămână, dar avem nevoie de avizări, iar birocrația imensă ne încetinește”, a spus Adrian Izvoranu, președintele Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea”.

El spune că în acest moment, reprezentanții Casei de Comerț „Unirea” fac selecția producătorilor, crează centre de colectare mobile și fizice și consolidează unități de procesare existente.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale țării, deoarece reprezentanții societăți își propun să stimuleze consumul de produse românești din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanța comercială dintre importuri și exporturi.

Reprezentanții Casei de Comerț Agroa­limentar „Unirea", o societate înființată de Minis­terul Agriculturii în luna ianuarie, își propun să cre­eze o rețea națională de peste 60 de maga­zine cu fructe și legume, de tip aprozar, care să concureze cu hipermarketurile și supermarketurile.
 
Ministerul Agriculturii anunțase încă din luna februarie intenția de a înființa o astfel de rețea de magazine care să comercializeze produse agricole românești.