ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cultivatorii de legume, fructe sau ciuperci din România vor avea la dispoziție, de la finalul lunii octombrie, cea mai mare piață virtuală, un portal online în care vor transmite comercianților sau intermediarilor stocurile disponibile și prețurile, în timp real.

Bursa legumelor și fructelor va reflecta situația reală din piață, în contextul în care autoritățile încurajează comercializarea produselor autohtone.

Producătorii români vor avea expunere totală față de micii și marii comercianți. Organizația Interprofesională Naţională Prodcom legume, fructe, ciuperci – OIPA legume, fructe a dezvoltat un portal online prin intermediul căruia, cultivatorii autohtoni pot publica situația stocurilor în timp real și prețurile stablite.

„Site-ul, o veritabilă bursă a cultivatorilor, oglindește de fapt situația reală din piață. Portalul asigură asistență tehnică producătorilor care pot comunica situația stocurilor și a prețurilor, la nivel național, individual. Fiecare producător va publica informațiile necesare comercianților și nu numai. Noi asigurăm și marketingul, astfel că toate ofertele vor avea vizibilitatea dorită”, a declarat în exclusivitate pentru super-hrana.ro Aurel Tănase, Președintele OIPA legume, fructe.

"E timpul să ordonăm lucrurile în haosul din piață. Acest proiect este susținut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și de către domnul ministru Daniel Constantin. Cu siguranță această abordare nouă ne va ajuta să promovăm mai bine produsele românești, cel mai avantajat fiind în cele din urmă cumpărătorul, care va avea la dispoziție produse autohtone proaspete”, explică Aurel Tănase.

Site-ul prodcom.ro va fi lansat oficial la finalul lunii în curs, în primele zile ale Indagra 2015.

Modelul este practicat cu succes în Europa, unde astfel de site-uri sunt actualizate constant cu oferte în timp real. Această soluție mărește expunerea producătorilor și timpul de răspuns al intermediarilor sau al comercianților, obținându-se un flux avantajos pentru ambele părți.