ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dispus Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să demareze controale la frontiere în cazul fructelor și legumelor care intră în România, nu doar pe partea de reziduuri, ci și pe cea de produse chimice, pentru că "trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a proteja consumatorul și producătorul român".

"Știm cu toții că sunt mari probleme cu ceea ce pătrunde în țară pe fructe și legume, la prețuri mici, și care nu răspund cerințelor. Am avut discuții cu producătorii și cu Autoritatea Veterinară și este cert că trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a proteja consumatorul și producătorul român. În acest sens, am dispus la ANSVSA, pentru că am în coordonare ANSVSA, să declanșeze controalele la frontieră.

Prima reacție a fost că o astfel de analiză, după ce se prelevează, durează 20 de zile. Am zis că este probabil o glumă, pentru că în 20 de zile camioanele s-au descărcat, marfa a fost vândută și populația a fost deja afectată de aceste produse nesănătoase. Ulterior, au revenit și au spus că o să accelereze acest proces", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres, adăugând că răspunsul în cazul unei probe nu ar trebui să dureze mai mult de două zile.