ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ar putea apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în asociații de producători și cooperative. Datele Guvernului indică un număr incredibil de mic de fermieri care au intrat în asociații agricole.

Statistica guvernamentală relevă reticența fermierilor români de a intra în structuri asociative cu scop lucrativ: 1% din total. Un nivel extrem de redus care, în opinia autorităților, îngreunează investițiile în infrastructura agricolă.

Acum, ținta Guvernului este să ridice ponderea fermierilor mici și mijlocii incluși în structuri asociative cu scop lucrativ la 20%, până în 2020. Pentru acest an, plafonul pe care se mizează este de 3%.
 
Pentru acest obiectiv, guvernanții vor apela la preoți, care în mediul rural au o rată de încredere de peste 80% și care urmează să le explice țăranilor avantajele asocierilor agricole, potrivit profit.ro. În acest sens va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Agriculturii și Biserica Ortodoxă Română.

Bugetul pregătit, inclusiv pentru campania de informare organizată în colaborare cu camerele agricole județene și postul public de televiziune, este de 10 milioane de lei, pentru 5 ani.