ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul companiei "Lactate Brădet", Marius Badea, a susținut o conferință de presă în urma apariției unor noi acuze la adresa firmei pe care o conduce. Mai exact, este vorba despre faptul că bacteria E-Coli ar fi fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai Lactate Brădet.

Marius Badea susține însă că toate analizele angajaților sunt bune, iar cei șapte angajați lucrau la secția de produse ambalate și nu au intrat în contact cu brânza.

"Analizele cele mai recente ale angajaților noștri, analizele legale pe care le cere statul român, sunt bune. Nici un angajat nu este bolnav conform legislației române pe care funcționăm. Tot personalul are cursuri de absolvire, sunt școliți toți angajații noștri. Colaboratorii noștri din Italia și Germania au făcut analizele din probele pe care le aveau la vânzare. Buletinele de analiză sunt toate negative. Renumita brânză care a fost găsită cu probleme în magazin a avut contraprobă la noi la fabrică și a fost trimisă la expertiză în Germania. Rezultatele la acea brânzică sunt și ele negative. Deci trebuie căutat unde s-a infectat și ce s-a întâmplat.
 
Și analizele făcute în laboratoarele românești sunt tot negative la produsele luate de la noi din fabrică. Suntem singura firmă care a cerut să se facă analize de E-coli personalului. Aceste analize nu sunt cerute. După ce le-am făcut ni s-a spus că nu trebuia să le fac pentru că nu sunt elocvente. La copiii de peste doi ani oricine poate fi purtător. Au ieșit șapte buletine de analiză cu purtători de E-coli în cazul unor angajați. Oamenii nu bagă mâna în produse. Am întrebat ce tratament să facem. Nu ne-a răspuns nimeni. Toate produsele noastre sunt bune. Dacă ar fi fost produsele, nu s-ar fi declanșat o epidemie? Cei șapte angajați lucrau la partea de produse ambalate nu pe brânzeturi, nu au avut contact cu acea brânză", transmite corespondentul ActiveNews.

Șapte dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la angajații Lactate Brădet au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E-coli patogen, iar în trei dintre cazuri au fost identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic, confirmat în cazul mai multor copii din Argeș.

Institutul Cantacuzino a arătat însă că brânza de la Brădet și carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor, așa cum susținea Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.