ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a recunoscut vineri că multe produse importate "otrăvesc populația”.

Irimescu a vizitat "Târgul de Crăciun” și le-a promis celor prezenți că va face tot posibilul să promoveze produsele românești și că va asigura o protecție corespunzătoare producătorului și consumatorului român.

"Din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești", a spus Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

Achim Irimescu a mai anunțat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.