ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege inițiat de câțiva parlamentari prevede ca străinii din Uniunea Europeană și cei cu reședința în România să aibă dreptul să cumpere, pe lângă terenurile agricole din extravilan, așa cum permite acum legea, și terenuri agricole în intravilan, precum și păduri sau terenuri forestiere. 

Astfel, pentru asemenea achiziții, cetățenii străini vor fi obligați să prezinte dovezi că au desfășurat activități agricole sau silvice cu cel puțin 5 ani înainte de dobândirea dreptului de proprietate, să achizționeze suprafețe de cel mult 50 de hectare, să utilizeze cel puțin 80% din suprafața cumpărată, respectiv să angajeze persoane cu studii agricole sau silvice pentru exploatarea terenurilor, scrie Profit.ro

Mai mult, parlamentarii propun ca persoanele fizice interesate să cumpere astfel de terenuri și păduri să poată contracta împrumuturi garantate de Ministerul Agriculturii.