ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produsele agroalimentare care provin din zona de munte vor putea fi etichetate ca "produse montane". 

Eticheta de produs montan vine cu un plus de reguli stricte. De exemplu, carnea trebuie să provină de la animale crescute minimum două treimi din viață la munte, iar ouăle de la păsări, crescute numai în zona montană.

Dosarele pentru aceste produse se vor depune la direcțiile agricole județene, iar autoritățile vor să simplifice procedurile astfel încât producătorii să nu fie nevoiți să depună prea multe documente.

Cei care trăiesc din banii proveniți din vânzarea acestor produse abia așteaptă să pună pe borcanele lor noile etichete.

Cu ajutorul etichetei speciale, consumatorii vor recunoaște mai ușor produsele de la munte. Vor fi informați despre calitățile biologice ale acestora și vor avea garanția că nu sunt contrafăcute, potrivit tvr.ro. Practica este demult tradiție în Austria.

Medicii veterinari se vor asigura că producătorii din zona de munte respectă întocmai regulile cerute de lege. Și primăriile vor garanta pentru produsele montane.