ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lansat la începutul anului, programul „Adoptă un țăran” se dovedește un real succes. Tot mai mulți orășeni interesați să cumpere alimente proaspete și, mai ales naturale, caută producătorii implicați în proiect și aleg să îi adopte, adică să cumpere de la ei cu regularitate.
 
O mare petrecere câmpenească, care să-i aducă mai aproape pe orășeni de producătorii veritabili, a fost organizată la Brașov, potrivit digi24.ro. Evenimentul face parte din proiectul „Adoptă un țăran” care are succes, mai ales într-o perioadă în care tot mai mulți români sunt interesați de mâncarea curată, fără aditivi.
 
Până acum, în proiect au fost incluși 20 de producători din toată țara, care așteaptă să fie adoptați în continuare. Alți 400 de doritori sunt pe lista de așteptare. Inițiatorii proiectului, trei ONG-uri din Brașov, vor face o selecție și speră ca până la toamnă pe lista lor să fie cel puțin 150 de gospodari din toată România.

Roxana Ispas vine dintr-o familie cu tradiție în stupărit. Albinele pe care le crește fac miere polifloră, de tei sau de salcâm. Femeia s-a alăturat bucuroasă proiectului prin care, acum, mierea sa ajunge în toată țara.

„Am fost adoptată, da, în această familie minunată. Da, clienți care sunt din Brașov, din Craiova, din toată țara”, afirmă Roxana Ispas, producător.

„Acest eveniment are ca principală menire interacțiunea dintre rural și urban, această încercare de a transmite tradițiile, obiceiurile mai departe”, spune Mihai Mihu, organizator.