ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o producție de mere de circa 450.000 de tone în 2016, România a ocupat anul trecut locul 7 în topul celor mai mari producători de mere din UE, după Polonia, Italia, Franța, Germania, Spania și Ungaria, potrivit datelor Eurostat. 

În ceea ce privește suprafața cultivată cu mere, de circa 55.000 de hectare, România a ocupat locul doi în UE după Polonia, liderul producției și al suprafeței cultivate cu meri, ceea ce arată că Italia, Franța, Germania, Spania și Ungaria au reușit să aibă producții mai mari decât România, deși au cultivat suprafețe mai mici, scrie Zf.ro

„În statistică aceasta figurează și multe plantații vechi care nu mai produc sau produc foarte puțin. Viteza de întinerire a plantațiilor este foare scăzută în România. Cred că din totalul suprafeței cultivate, 70% din plantații sunt vechi, care clar că au producții slabe, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. Unele au rămas neîngrijite, dar ele figurează ca plantații", a declarat Viorel Cigărean, proprietarul fabricii de sucuri Parmen, care deține o livadă de pomi fructiferi de 4,5 hectare în Văleni Dâmbovița, județul Dâmbovița.