ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firmele și persoanele fizice din spațiul european care vor să cumpere terenuri agricole în România vor fi obligate să îndeplinească o serie de condiții, precum o experiență de minimum 5 ani în domeniu și prezentarea unei dovezi că 75% din activitatea derulată în ultimii 5 ani a fost în agricultură.

Condițiile sunt incluse în draftul aflat în finalizare la nivelul Ministerului Agriculturii, scrie Profit.ro.

Alte condiții care vor trebui îndeplinite pentru cumpărarea de terenuri agricole sunt existența unor studii în domeniu și ca destinația terenului să nu fie schimbată cel puțin 10 ani.În plus, pentru firme va trebui dovedit că acționarii au domiciliul în România.

Acest demers vine însă târziu. România este unul dintre statele care au vândut cele mai mari suprafețe străinilor, aceștia ajungând să controleze până la 40% din terenul arabil. Printre marii proprietari sunt cetățeni libanezi, conți austrieci, bănci și companii de asigurări.