ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salamul de Sibiu a dobândit de joi, oficial, denumirea de Indicație Geografică Protejată, la 20 de zile de la publicarea anunțului de înregistrare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, i-a felicitat pe membrii Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu și i-a încurajat pe toți producătorii de produse de calitate să le urmeze exemplul.

"Îmi face o deosebită plăcere să promovez producători și produse românești care au atins excelența și a căror seriozitate, respectiv calitate, au depășit granițele țării și s-au făcut remarcate pretutindeni în lume! Felicit membrii Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu care au aplicat și au obținut la data de 19 februarie înregistrarea ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP) și-i asigur, ca și până acum, de întregul meu sprijin. În egală măsură, încurajez toți producătorii de produse de calitate să urmeze exemplul Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu și-i asigur de totala deschidere și implicare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Reprezentanței Permanente a României la UE în susținerea acestora!", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Agriculturii.

România a reușit să înregistreze la nivel european "Salamul de Sibiu" ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al doilea produs după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011, declara, pe 19 februarie, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii.