ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a semnat astăzi ordinul de demitere a șefului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu, potrivit realitatea.net. Demiterea lui Lupu, care este membru PNL, are loc cu doar o zi înainte de ședința decisivă a coaliției privind calendarul alegerilor.

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu, a fost demis, în această seară, de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvențiilor către fermieri și a blocajului din sistem, a declarat ministrul Florin Barbu. ActiveNews a mai scris despre neregulile de la APIA, demiterea venind ca o confirmare a situațiilor semnalate.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuț Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăților către fermieri și a blocajului din sistem. Am avut ședință în această seară despre plata subvențiilor și deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituție. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naționale Tranzitorii și ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Acesta a precizat că foarte mulți fermieri i-au cerut să facă schimbări la APIA din cauza blocajului existent în agenție. Mai mulți fermieri au cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la șefia APIA, acesta fiind în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenția înainte de venirea lui Ionuț Lupu, însă posturile de conducere ale agențiilor de plăți din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp, a mai spus Florin Barbu.