ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a stabilit aplicarea unor măsuri excepționale de sprijin, cu caracter temporar, organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor.
 
Sprijinul este destinat acoperirii unei părți din pierderile suferite de producătorii agricoli de legume și fructe, ca urmare a retragerii de pe piață a produselor în perioada 8 august 2015-18 septembrie 2015, în contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

"Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a alocat suma de 2,3 milioane de lei pentru plata acestui sprijin financiar, fonduri asigurate din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2016.

Măsurile temporare de sprijin se aplică pentru o cantitate de 3000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/2014 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepționale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe și legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015", se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Plățile se vor face prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură până la 30 septembrie 2016. 
 
Puteți consulta proiectul de lege AICI