ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal privind dublul standard al alimentelor, Irina Toma, o agricultoare din Argeș, trage un semnal puternic despre felul în care statul are grijă de producătorii români.

Agricultoarea afirmă că deși muncește zilnic și produce în cele mai eco metode posibile, nu reușeste să își fructifice munca depusă pentru că marile lanțuri comerciale refuză să îi comercializeze produsele, iar singurii care o vor sunt intermediarii care vor să beneficieze de profit de 200%.

„Mă întreb, cu mare tristețe și dezamăgire: oare, al câtelea producător sunt eu, care, după ani de muncă, investiții și taxe achitate în credința statului român, în momentul în care am ajuns să produc fructe proaspete, de o reală calitate, NU pot și NU mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanț de magazine? Am bătut disperată la toate ușile și am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie și inima ruptă în mii de bucățele.

După trei ani de muncă silnică, refuzând costant până și ideea de a băga erbicid între rândurile de mur (nuuu, eu lucrez mecanic, sapa și motocultorul, nu bag otravă care are cea mai mare remanență în sol!), după investiții care m-au îndatorat constant, am oare dreptul să fiu surprinsă că nu pot să vând nicaieri mure proaspete, de calitatea întâi? Aaa, ba da, am voie să vând intermediarilor, care vor beneficiu de 200 %, dacă se poate, pe munca mea sau a industriei, care mi-a dat fabulosul preț de 3 lei / kg, duse de mine la poarta fabricii lor. De-aș muri azi, cu toată plantația peste mine și NU voi vinde nici măcar 1 kg, la acel preț! Cum să-mi dai 3 lei pe murele astea?! 

Constat, cu lacrimi în suflet și în ochi, că, în țara asta, NU se vrea a se produce nimic! Trebuie să mâncăm otrăvurile și plasticurile produse în vest! Ale noastre produse, crescute în pământ și hrănite cu apă și bălegar, NU sunt bune! BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie să le scoată de pe piață, le concurăm mizeriile lor, deși eu nu primesc niciun fel de subvenție de nicăieri, din prețul încasat trebuie să-mi scot cheltuielile și să câștig și eu ceva. 

Revin, cu capul plecat, către românii care au înțeles că, dacă ei nu cumpără de la mine, eu voi dispărea de pe piață și vă anunț că am recoltat o altă serie de mure proaspete și coapte în razele soarelui, nu „vopsite” și ținute 20-30 de zile pe transportul internațional.", a scris Irina Toma pe Facebook.