ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un control efectuat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a relevat că aproape 20% din produsele comercializate în România sub titulatura de produse tradiționale sunt falsificate sau nu respectă parametrii prevăzuți în specificațiile tehnice care au stat la baza emiterii atestatului de produs tradițional.

Conform Profit.ro, a fost verificată o cantitate de circa 38 tone produse alimentare vândute sub titulatura de produse tradiționale, din care 7,4 tone (19,5%) nu se încadrau în prevederile legale.

Au fost verificați 240 operatori economici, iar la 122 dintre aceștia (51%) au fost constatate deficiențe.

Produsul tradițional este un produs alimentar fabricat pe teritoriul național pentru care sunt utilizate materii prime locale, care nu are în compoziție aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.

ANPC a aplicat în acest caz 145 sancțiuni contravenționale dintre care 63 avertismente și 82 amenzi contravenționale în valoare de 307.800 lei.