ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a examinat mai multe sortimente de înghețată și trage un semnal de alarmă, înghețata cu arome artificiale favorizează apariția sindromului ADHD la copii, scrie jurnalul.ro.

Ce conține înghețata de pe piața românească? Ingredientele regăsite în compoziția înghețatelor analizate sunt următoarele: apă, lapte praf degresat (0,1% grăsime) reconstituit, lapte condensat degresat, proteine din lapte, iaurt, zer pudră, proteine din zer, unt clarifiat, frișcă, praf din gălbenuș de ou, grăsime vegetală din nucă de cocos, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de rapiță, fibre de Psyllium, fibre de inulină, pesmet din grâu, sare iodată, extract de cafea, zahăr, sirop de glucoză, sirop de zahar invertit, sirop de caramel, dextroză, lactoză, fructoză, lecitină din soia, amidon, gelatină de porc, preparate aromatizante, concentrate vegetale cu rol de colorare, sfeclă roșie, curcumină, arome și pectine.

1 din 2 înghețate cu arome  conține caragenan
4 din 5 înghețate cu arome conțin acid citric
1 din 7 înghețate cu arome conțin extract de coșenilă/specie de gândaci
Înghețată din fructe, mai bine zis cu cantități infime de suc de fructe
9 din 10 înghețate cu fructe/suc de fructe conțin acid citric
3 din 10 înghețate cu fructe/suc de fructe conțin caragenan
1 din 7 înghețate cu fructe/suc de fructe conțin extract de coșenilă