ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Silviu Cîmpianu, un localnic din comuna vrânceană Bolotești, a reclamat autorităților de la DSVSA faptul că a cumpărat un macrou infectat de la un magazin alimentar din comunca Bolotești, potrivit adevarul.ro.

Mai exact, bărbatul a acuzat că a găsit viermi în cei 3 pești pe care i-a cumpărat, temându-se să nu fie vorba chiar despre viermele Anisakis, despre care a avertizat chiar ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"M-am dus acasă, i-am lăsat la decongelat, apoi soția s-a apucat de eviscerat și în momentul când a ajuns la al treilea pește am văzut acei paraziți, viermi spiralați, morți. Nu am mai făcut nici un grătar, ne-a pierit tot cheful. Azi dimineață am sunat la protecția consumatorilor, care m-a direcționat către Direcția Sanitar Veterinară și pentru siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru că ei au laborator acreditat pentru verificarea de probe", a explicat Silviu Cîmpianu.

Acesta a mărturisit că, în primă fază, nu a fost luat prea în serios, însă, ulterior, inspectorii DSVSA au preluat probe și s-au prezentat la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, și a retras de la comercializare aproape două kilograme de pește, adică ce mai rămăsese pe stoc.

Atentat la viata bătrânilor! Zeci de kilograme de alimente expirate, de la carne și brânză până la biscuiți, găsite la un cămin din Brașov