ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hipermarketul Kaufland din Valea Oltului este construit pe un teren retrocedat ilegal de fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, scrie b365.ro

Poteraş a fost condamnat pe 22 mai de către Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) la 8 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Bucureşti, printre care şi terenul pe care se află hipermarketul Kaufland.

 

Înainte de a lua o decizie în dosarul fostului primar al Sectorului 6, instanţa a decis să-i cheme şi pe actualii şi foştii proprietari ai terenurilor din dosar, pentru a preciza care sunt pretenţiile lor în cazul în care se va decide restabilirea situaţiei anterioare a terenurilor. Reprezentanţii companiilor care au construit deja clădiri pe unele dintre terenurile retrocedate din acest dosar au arătat că terenurile nu mai pot fi aduse la stadiul iniţial, întrucât pe unele dintre aceste terenuri s-au construit ansambluri rezidenţiale, iar apartamentele din aceste blocuri au fost vândute.

Pe unul dintre terenuri, situat pe strada Valea Oltului nr. 195 - 197, s-a construit cel mai mare hipermarket Kaufland din România, inaugurat pe 26 noiembrie 2014. În timpul procesului, avocatul companiei a precizat că, dacă s-ar decide restabilirea situaţiei anterioare a terenurilor, retailer-ul german ar suferi o pierdere de aproximativ 70 milioane euro, din care 19,9 milioane euro reprezintă preţul la care s-a vândut terenul pe care s-a construit Kaufland Valea Oltului, iar 50 milioane euro reprezintă investiţia în construcţiile făcute de Kaufland pe acest teren.

Avocatul companiei Kaufland a declarat în faţa magistraţilor CAB că retailer-ul german este un cumpărător de bună credinţă, aducând şi note de şedinţă care să susţină această afirmaţie. Avocatul retailer-ului a mai precizat în faţa instanţei că, în momentul cumpărării terenului de către Kaufland, titlul de proprietate nu era contestat, iar în evidenţa autorităţilor nu era nicio cerere de retrocedare a terenului pe care s-a construit hipermarketul Kaufland Valea Oltului.

Judecătorii nu s-au pronunţat pe anularea contractului companiei Kaufland, pentru că retailer-ul era cumpărător de bună credinţă, a declarat avocatul companiei germane.