ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cireșe din Turcia tratate cu Imazalil și Thiabendazon, substanțe considerate toxice, însoțite de recomandarea de a nu le fi consumată coaja, sunt puse în vânzare în România. 

Imaginea a fost distribuită pe Facebook de un utilizator care afirmă că a cumpărat fructele dintr-un hipermarket Carrefour.

„Legislația Uniunii Europene interzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură", afirmă directorul general al ANPC Paul Anghel.

El  precizează că produsele tratate cu aceste substanțe nu au gust sau aspect modificate dar avertizează că în cazul consumului sunt afectați ficatul și rinichii. De altfel directorul ANPC Paul Anghel a mai avertizat cu privire la fructele tratate cu cele două substanțe, în noiembrie anul trecut el atrăgând atenția asupra citricelor.

Carrefour a anunțat că a retras cireșele importate din Turcia.