ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cofetărie din Constanța a fost închisă temporar de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), iar sute de kilograme de produse au fost retrase de la comercializare, după ce echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care ustensile vechi, mizerie și produse neetichetate.

Conform CJPC, se pare că reprezentații cofetăriei spuneau că folosesc produse naturale, dar frișca, ciocolata, de fapt, conțin grăsimi vegetale și E-uri. 

El a precizat că sute de kilograme de produse găsite în cofetăria respectivă au fost retrase de la comercializare și vor fi distruse. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a mai spus că au fost găsite în coferătie ustensile ruginite, vechi, dar și mizerie.

În acest timp, în marile rețele de magazine, ce aparțin marilor corporații, fapte mult mai grave sunt trecute cu vederea. Nu de puține ori clienții au postat pe rețele de socializare imagini cu șoareci, viermi sau produse stricate, iar Protecția Consumatorilor nu a recurs niciodată la măsuri radicale.

 Șobolani și gândaci într-un supermarket Mega Image din Capitală

Pește plin de viermi, cumpărat de o clientă dintr-un hipermarket din București