ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de distribuţia energiei electrice Enel Distribuţie Muntenia SA a organizat ieri în capitală, la galeria Galateca, un eveniment public în cadrul căruia a anunţat lansarea contorului inteligent şi totodată demararea acţiunii de instalare a acestor contoare la consumatori.

Potrivit informaţiilor oferite de Enel, în anul 2015 s-au instalat deja aproximativ 20.000 de astfel de contoare, urmând ca în perioada 2016-2020 să se ajungă la un procent de 80 din numărul total de consumatori. Campania îi vizează pe toţi consumatorii de energie electrică, fie ei consumatori casnici, agenţi economici, eligibili sau cu tarife reglementate.

Contorul inteligent permite citirea de la distanţă a consumului şi a altor parametri tehnici. Astfel va fi eliminată deplasarea pe teren a personalului de citire, ceea ce va însemna economii pentru operatorul de distribuţie, dar şi desfiinţarea unor posturi, precum şi eliminarea auto-citirii existente astăzi întrucât compania va putea citi de la distanţă consumurile, lună de lună. Din punct de vedere al consumatorului, principalul avantaj ar fi facturarea consumului real în locul unui consum estimat care poate diferi de realitate.

Merită menţionat faptul că acest contor inteligent care, potrivit obligaţiilor UE şi reglementărilor ANRE, trebuie instalat nu doar de către compania Enel, ci de toţi operatorii reţelelor de distribuţie energie electrică, este fabricat în România.