ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prevederea devine obligatorie odată cu publicarea unei legi care prevede totodată amenzi dublate pentru nerespectarea unor norme specifice în construcții.

Legea 163/2016 a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare după 30 de zile, din 24 august. Actul normativ prevede acordarea unei garanții între un an și cinci ani în funcție de categoria de importantă a construcție în mod obligatoriu (lucrările de importantă deosebită vor avea cinci ani garanție, care va fi prelungită cu perioada necesară remedierii defectelor).

Legea prevede și dublarea amenzilor pentru nerespectarea unor norme precum angajarea unui diriginte de șantier, de la o valoare cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei în prezent, la 20.000-40.000 de lei. Totdodată, dreptul de a aplica amenzi se prescrie în termen de cinci ani de la data recepției lucrării, față de 3 ani în forma actuală a legii.