ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consumatorul român ajunge să plătească de două-trei ori mai mult pentru legumele din piețele agroalimentare din România din cauza intermediarilor care stabilesc prețurile, spun producătorii.

„Problema cea mai mare este desfacerea. Iar consumatorul plătește de 2-3 ori prețul unui produs pe care l-ar putea lua de la producător. Prețurile sunt ridicate în piață nu din cauza producătorilor, ci din cauza acelor bișnițari care dintr-un kilogram de roșii vor să-și cumpere o mașină”, a declarat, pentru News.ro, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu.

„Dacă mergeți în piață o să vedeți bișnițari cu șorțurile legate de gât. Și ei vând roșii din Spania. Băieții aceștia deștepți, bișnițari că eu așa le spun, iau de la producători un kilogram de roșii cu 1,5-2 lei și îl vând la 4-5 lei în piață. În piață avem numai bișnițari pentru că 90% dintre documentele pe care le prezintă acești indivizi sunt false. Iar acești indivizi pe care nu îi vede nici administrația pieței, nici poliția locală, nici organele fiscale fac evaziune de cel puțin 90% din marfa pe care o desfac”, a completat Baciu, care a mai spus că autoritățile ar trebui să-și facă datoria.
 
În ceea ce privește programul prin care Guvernul sprijnă producătorii agricoli să cultive roșii în spații protejate (sere, solarii), președintele LAPAR nu este mulțumit deoarece acesta a fost demarat târziu, iar producătorii nu au mai putut să beneficieze de sprijinul acordat.