ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nivelul de trai din România scăzut a dus la o înmulțire a covrigrăriilor. Vă mai amintiți cât de greu găseai un covrig în urmă cu 10 ani?  Acum, în orice zonă cu trafic există minim două covrigării: piețe, stații de metrou sau unități de învățământ.

Covrigul de 1 leu a devenit astfel micul dejun, prânzul sau gustarea preferată a românilor. Din păcate, covrigul nu aduce nici un beneficiu organismului, în afară de faptul că potolește foamea. 

Consumat zilnic, în cantități mari, poate provoca serioase probleme de sănătate, de la obezitate, la diabet și hipertensiune arterială.

Banalul covrig este un amestec de făină, drojdie, sare și apă. Aluatul se frământă bine, după care se modelează coca în formă de covrig. Covrigii sunt fierți câteva minute în apă cu zahăr, rostogoliți prin mac, sare sau susan și puși în cuptorul electric.

"În primul rând, favorizează supraponderalitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul și colonul prin componența lui indigestă. În plus, prin conținutul mare de carbohidrați, consumați în exces covrigii pot favoriza apariția bolilor de inimă", a spus Mihaela Costin pentru Realitatea TV.
 
Doctorii recomandă moderație de fiecare dată când vrem să mâncăm covrigi