ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a scris pe Facebook că a plătit vineri la Luxemburg pentru un plin de motorină cu 15 lei mai puțin față de cât ar fi plătit în România.

Iar asta „în condițiile în care Luxemburg este statul membru cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, în timp ce România este statul cu al doilea cel mai mic venit pe cap de locuitor”.

Autoritățile române au crescut cu 0.19 lei pe litru acciza pe carburanți începând de vineri. O altă creștere a accizei va avea loc de la 1 octombrie.

„În drum de la Strasbourg spre Bruxelles, am cumpărat astăzi din Luxemburg 50,88 litri de motorină pentru care am plătit 50,12 euro (echivalentul a 230,4 lei), adică 0,98 euro / litru (echivalentul a 4,53 lei/ litru). În România, pentru aceeași cantitate, aș fi plătit 245 de lei, adică 4,82 lei / litru”, a conchis Mureșan