ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au terminat verificat toate multinaționalele și toate firmele care activează în domeniul importurilor de legume și fructe, inspectorii ANAF au trecut la lucruri mai serioase. 

Doi inspectori de la centrul din Oradea al Agenției Naționale de Administrare Fiscală au descins la ultimul bac funcțional din județul Satu Mare, care face legătura peste Someș între Pomi și localitățile din județul vecin, Maramureș, scrie Satu Mare Online.

Podarul Ioan Coț, care în lpsa unui pod face legătura între comunitățile de pe cele două maluri ale Someșului, nu avea casă de marcat și l-au amendat cu 6.000 lei, amendă pe care trebuia să o plătească în 24 de ore.
Trebuie aminit că firma care administrează bacul are toate actele în regulă, iar cei care tranzitează râul primesc bon fiscal.

După 24 de ore cei de la ANAF au revenit pentru a verfica daca a fost plătită amenda. Cum nu a avut bani de plată, Ioan Coț a decis să scoată bacul din râu cu un tractor și l-a scos din uz.

Conform sursei citate, cei de la ANAF au rămas și blocați pe malul greșit și l-au întrebat pe bătrânul podar cum ajung pe malul celălalt. Ioan Coț le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someș: „Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun”!