ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hala de carne din Piața Obor a fost închisă marți de inspectorii sanitar- veterinari, după un control drastic. 
 
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul General al Poliției Române au confiscat 6,5 tone de alimente improprii pentru consumul uman și au dat 19 amenzi, de peste 70.000 de lei.

Au fost controlate nouă mijloace de transport, 11 măcelării și un magazin alimentar, precizează ANSVSA, într-un comunicat. Au fost aplicate 19 amenzi, care au însumat 70.700 de lei și au fost emise opt ordonanțe de suspendare a activității, dintre care una pentru o perioadă de un an.

Printre deficiențele constatate au fost comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre și fără echipamente de asigurare a lanțului de frig.

 Administratorii halei au la dispoziție 48 de ore să remedieze toate problemele și controlorii spun că vor reveni sistematic la Obor, să vadă dacă sunt respectate toate normele de siguranță alimentară.