ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vin vremuri grele pentru micile afaceri de familie. Parlamentul pregătește o lege care, cel mai probabil, va scoate de pe piață magazinele autohtone, lege care va favoriza doar marile lanțuri comerciale din străinătate.

Este vorba deespre modificarea legii care obligă supermarketurile să vândă 51% alimente locale care, în noua formă, va deveni obligatorie pentru toți comercianții. Cota obligatorie de produse va trebui să provină dintr-un „parteneriat direct”, mai exact toți vânzătorii vor trebui să asigure 51% din alimente direct de la producători, lucru dificil pentru un mic magazin.

Noile contracte între producători și vânzători interzic intermediarii și vor avea o durată minimă de 12 luni.

Dacă până acum de la această cotă de 51% erau excluși comercianții cu cifră de afaceri mai mică de 2 milioane de euro, excepția este eliminată în noua formă propusă a legii, ceea ce înseamnă că, teoretic, cota va fi obligatorie pentru toate magazinele alimentare.

Modificarea pare să răspundă astfel obiecțiilor Comisiei Europene care a interpretat că legea pare să discrimineze lanțurile de magazine cu capital străin.