ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru restaurante cu specific asiatic au fost închise temporar și amendate de ANPC pentru că aveau produse expirate, depozitate prost sau pentru că depozitau cutiile folosite la livrarea mâncării direct pe podea.

ANPC a verificat, marți, mai multe restaurante cu specific chinezesc și a constatat nereguli la patru dintre acestea: LI-WU, Kungfu King, Hao Chi Fast Food Chinezesc și Templul Soarelui.

Principalele abateri constatate, conform comunicatului de presă al ANPC:

-prezența în spațiile frigorifice de depozitare a unor materii prime (carne vită, carne porc, carne pasăre, ciuperci, peste, fructe de mare) care prezentau modificări organoleptice; data durabilității minimale depășită; lipsa elementelor de identificare referitoare la dată limita de consum; schimbarea stării termice inițiale a acestora;

-prezența în spațiile frigorifice a unor semipreparate congelate și fără elemente de identificare;

-prezența ouălor de consum nemarcate privind dată durabilității minimale;

-nerespectarea condițiilor de bună vecinătate în spațiile frigorifice (produse crude cu semipreparate sau produse finite);

-decongelarea cărnii efectuată la temperatura mediului ambiant și nu la temperatura de refrigerare;

-ambalajele de unică folosință, utilizate la livrarea preparatelor culinare către clienți erau depozitate fără protecție sanitară, direct pe paviment;

-spații de lucru (bucătării) neigienizate; utilizarea de ustensile degradate (ruginite); spații frigorifice cu zone de rugină.

"Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 42.000 lei, iar că măsuri s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor. S-a oprit definitiv din procesul de preparare o cantitate de 95 kg materii prime și semipreparate, în valoare totală de 1.900 lei", se mai spune în comunicatul ANPC.