ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANSVA a descoperit nereguli grave la comercianții de carne de pasăre. Inspectorii au dat amenzi de 78 de mii de lei și au închis temporar patru unități din Tulcea, București și Ilfov care nu respectau normele minime de igienă.

Timp de aproape trei săptămâni, ANSVSA a făcut controalele în peste 330 de unități alimentare, dintre care peste 200 au fost cele cu carne de pui, iar 52 au fost abatoare cu carne de pasăre, anunță B1 TV.

Controalele au vizat condițiile sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate și a cărnii preparate de pasăre, precum și a cărnii de pasăre separată mecanic.

Inspectorii au dat 23 de amenzi in valoare de 78.000 de lei, precum și 23 de avertismente pentru deficiențe minore.

Au fost emise patru ordonanțe de suspendare temporară a activității a 4 unități din Capitală și din județele Tulcea și Ilfov.

Inspectorii au constatat în primul rând că nu erau respectate condițiile de bunăstare a păsărilor, în timpul transportului la abator sau în timpul sacrificării.

În perioada 6-26 iunie, ANSVSA a luat si probe, printre altele, din telemea oaie veche, brânză telemea de vacă sau apte crud de vacă si precizeaza ca in momentul de față că 11 probe se află încă în lucru.