ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la 1 iunie, TVA la produsele alimentare va scădea la 9%. Acest lucru s-ar putea să nu se observe în preţul produsele din marile magazine.

Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi care are afaceri în agricultură, spune că retailerii percep taxe uriaşe de marketing. Acesta a dat ca exemplu magazinul Kaufland, unde se plătesc 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului!

"Eu cred că preţurile vor rămâne aceleaşi pentru că retailerii ne cer taxe mai mari, nouă producătorilor. Eu vând produse lactate către Kaufland unde trebuie să plăteşti 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului. După ce s-a anunţat reducerea TVA, ne-au trimis notă că mai vor 7%", a declarat pentru economica.net Adrian Porumboiu. Potrivit acestuia, situaţia este întâlnită în toate reţelele de hipermarketuri. "Câte impozite se plătesc din acest adaos comercial de 90%?", se mai întreabă retoric Porumboiu, care crede că este vorba despre miliarde de euro neimpozitate care se repatriază în ţările de origine ale respectivelor reţele.

"Diferenţa de preţ de la fabrică la hipermarket este 90%. Este o umilinţă totală", mai spune Porumboiu, care nu se gândeşte însă să renunţe la contractele cu hipermarketurile. "Nimeni nu are curajul să se ia de hipermarketuri", mai crede omul de afaceri.