ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă la capitolul prețuri, produsele comercializate de grupul Kaufland în România sunt aproximativ la fel sau mai mari în unele cazuri decât produsele similare vândute în Germania, nu același lucru se poate spune și despre salariile angajaților care lucrează în această companie în cele două țări.

Cel mai mic salariu al unui angajat Kaufland în Germania a ajuns la 10 euro pe oră, în timp ce un român îl câștigă abia într-o zi, anunță Zf.ro.

La un calcul sumar rezultă astfel că, în timp ce un neamț câștigă minimum 1.600 de euro pe lună în cadrul acestei companii, pe o poziție similară un român câștigă de 7-8 ori mai puțin. Salariile minime sunt acordate de regulă lucrătorilor comerciali aflați la început de drum.

În ceea ce privește diferențele dintre salariul minim din Kaufland România și Germania, acestea sunt similare și la nivelul întregii economii. Astfel, salariul mediu net în România, de 380 de euro, este de circa 6-7 ori mai mic decât salariul mediu net din Germania.

Kaufland este liderul comerțului local, cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut și cu peste 100 de hipermarketuri.

Același lanț de hipermarketuri a decis să trimită către compania-mamă din Germania 25 de milioane de euro. Mutarea companiei apare în contextul în care Kaufland și-a frânat și expansiunea. Deocamdată nu se cunosc motivele din spatele acestei reduceri de capital.