ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RCS-RDS a fost amendat cu 10.000 de lei de către Autoritatea de Reglementare în Comunicații, din cauză că nu și-ar fi informat corect și complet abonații. Este vorba despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 în cadrul unui concurs.

Operatorul RCS-RDS este acuzat totodată că ar fi aplicat un tarif mai mare decât cel maxim reglementat pentru această categorie de numere.

"Utilizatorii trebuie să primească informații clare despre tariful aplicabil și modalitatea de tarifare a mesajelor SMS/MMS către numere scurte de fiecare dată când le este comunicat numărul național scurt intern ori codul scurt aferent serviciului cu valoare adăugată, precum și la momentul inițierii serviciului și pe parcursul utilizării acestuia, prin intermediul unor mesaje care să includă informații despre: tariful aplicat, serviciul oferit și eventuala existență a unui tarif", scriu cei de la Autoritatea de Reglementare în Comunicații, conform Hotnews.

RCS&RDS a fost, de asemenea, obligat să restituie integral abonaților participanți la concurs diferența dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 și tariful pe care ar fi trebuit să îl încaseze pentru prestarea acestor servicii, conform reglementărilor ANCOM.

Luna trecută, operatorul a mai luat o amendă de 10.000 de lei de la ANCOM, pentru că ar fi refuzat portarea în propria rețea, pe cartelă, a numerelor care funcționau pe bază de abonament în alte rețele.