ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din județul Buzău a făcut o descoperire șocantă într-una din roșiile pe care le-a cumpărat de la un supermarket înainte de Paști.

Buzoianul a descoperit în interior germeni de tomate, care semănau cu niște viermi, potrivit Adevarul.ro. Tomatele cu semințe încolțite încep să acumuleze solanină, o substanță care este toxică și care se regăsește în plantele din familia Solanaceae-lor, este explicația specialiștilor.

Buzoianul susține că, inițial, roșiile arătau cât se poate de normal și păreau proaspete: „Doar trei zile au stat la temperatura camerei, înainte să ne decidem să le consumăm. Soția a crezut că sunt viermi, însă la o privire mai atentă ne-am dat seama că sunt semințele încolțite. Am decis să aruncăm la tomberon toate cele trei kilograme de roșii cumpărate din supermaket. Pur și simplu nu știm ce consumăm, cu ce substanțe au fost tratate aceste roșii de le-au făcut să încolțească în asemena mod”.

Specialiștii ne sfătuiesc ca, atunci când cumpărăm roșii, să fim atenți atât la aspectul exterior, cât și la cel interior al produselor. „Pentru că analiza de laborator nu ne este la îndemână, putem ține cont de niște indicii. Codița să nu fie uscată la pipăit, chiar dacă este verde pentru că uscarea la întuneric păstrează această culoare. Când tăiem, analizăm cepul care nu trebuie să fie lemnos. Este semn că a fost maturată forțat. Dacă în pulpa ei găsim un cerc albicios este semn că a fost stimulată cu diverse substanțe. Dacă are mucron în vârf, știm că s-a intervenit cu stimulenți chimici. Conținutul mucilaginos cu semințe foarte mici dovedește că leguma a fost coaptă forțat",  spune cercetătorul Costel Vânătoru.