ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unor imagini publicate de Evenimentul Zilei, se pare că într-o fabrică de mezeluri din România salamul mucegăiește și apoi e curățat și trimis la vânzare.

Conform sursei citate, imaginile au fost trimise de un fost angajat.

”Fotografiile sunt făcute la începutul lunii septembrie 2016, dar de la angajați mai vechi ai firmei știu că salamurile mucegăiesc tot timpul un urma procesului de uscare în uscătoare. În funcție de câte cărucioare cu salam erau mucegăite, cam așa puneau și oamenii la șters de salamuri.  Toți angajații firmei care lucrează în fabrică în producție, știu că mucegăiesc salamurile și cârnații”,  se spune în evz.ro

Atențiw, nu este vorba de salam de Sibiu, înnobilat cu mucegai alb, ci de alte sortimente pe care se dezvoltă mucegaiul verde.

Acest tip de mucegai apare datorită condițiilor improprii de depozitare.

Conform unui proiect aflat la Ministerul Justiției, cei care comit infracțiuni privind sănătatea publică își pot pierde toată averea prin confiscare și riscă cel puțin 4 ani de închisoare.