ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) a anunțat marți închiderea a peste 100 de magazine din întreaga lume, dintre care șase sunt în România, informează Bloomberg.

„Marks & Spencer propune închiderea tuturor celor 53 magazine aflate integral în proprietatea sa pe zece piețe, inclusiv zece magazine în China și șapte în Franța, precum și a magazinelor sale din Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovacia, Olanda, Belgia și România”, spun oficialii companiei.

Pe piața locală compania a intrat în anul 2000, fiind unul dintre primii retaileri care și-au pus România pe hartă. Inițial britanicii au venit în sistem de franciză pentru ca ulterior să vină direct. Acum compania are șase magazine, patru în București și câte unul în Iași și Constanța. În total acestea angajează 101 persoane.

„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activității internaționale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activității noastre din România și a oportunităților de creștere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piață. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăți în a atinge pragul de rentabilitate și nu mai putem continua activitatea din România”, spune Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China și India în cadrul Marks & Spencer.

Retailerul a obținut anul trecut afaceri de 32 mil. lei cu pierderi nete de 8 milioane de lei.

Decizia închiderii vine la scurtă vreme după ce compania a adus local și divizia de alimente pe care a integrat-o în conceptul de modă.