ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Carrefour a preluat la finalul anului trecut rețeaua de 86 de supermarketuri Billa, într-o tranzacție estimată la aproape 100 de milioane de euro. Aceasta este a treia cea mai mare tranzacție a pieței de retail autohtone, după achiziția a 20 de hipermarketuri Real de către Auchan și preluarea Plus Discount de către Lidl, scrie Zf.ro.

„Magazinele vor opera sub sigla Carrefour, iar la interior supermarketurile vor păstra ce este mai bun din ambele branduri (Carrefour și Billa)", spune Jean Baptiste Dernoncourt, directorul executiv al grupului francez în România.

Francezii nu se află la prima achiziție pe piața locală, însă aceasta este cea mai mare și cea mai complexă după valoarea businessului. Billa are în România 86 de magazine, afaceri de peste 1,5 mld. lei (300 de milioane de euro) și 3.000 de salariați.

Anterior Carrefour a mai preluat lanțul de supermarketuri Artima (actualmente Carrefour Market) și mai multe businessuri antreprenoriale românești de mai mici dimensiuni. O tranzacție de amploarea Billa însă necesită și un amplu proces de integrare care poate dura mai mulți ani.

MEGA IMAGE. Ce pot spune? Am o intrebare catre directiune (nu catre tine cel care te ocupi de administrarea contului de FB) de ce primii doi oameni in ordine ierarhica din magazinul respectiv tremurau cand le-am aratat imaginile? De cine le este frica?

Posted by Costin Comba on Monday, May 25, 2015

Şobolani şi gândaci într-un supermarket Mega Image din Capitală