ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camelia Bogdan, judecătoarea care a dat condamnările în dosarul ICA, pentru că a participat la un seminar organizat de Ministerul Agriculturii, în condițiile în care instituția era parte civilă în dosarul ICA, a fost exclusă din magistratură.

Avocatul Gheorghe Piperea spune că acest caz nu este singular. Acesta face acuzații grave la adresa unor magistrați care ar fi participat la o serie de seminarii organizate de Banca Națională a României pe cheltuiala BNR și ținute la vila BNR din Sinaia, în timp ce aveau pe rol mii de procese de înghețare a cursului. Piperea spune că printre participanți se aflau chiar șefi și lideri de opinie ai judecătorilor.

"Imediat după aceste seminarii, practică în domeniul clauzelor abuzive, favorabilă consumatorilor după eșecurile pe linie ale Volksbank și BCR, a început să devină favorabilă banksterilor", a scris Piperea pe Facebook.

"Procesele colective, atât de înspăimântătoare pentru banksteri, pe motiv că prea îi făceau pe consumatori egali cu banksterii în lupta judiciară, au început să fie sparte în mii de dosare individuale și trimise la instanțe din toată țara, că să fie mai scump și mai neunitar judecate", a mai spus reputatul avocat.