ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un angajat al unei bănci din județul Ilfov ar fi accesat ilegal, de mai multe ori în perioada noiembrie 2015- ianuarie 2016, conturile unor persoane și a sustras în total 130.000 de euro, potrivit Poliției Române.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalitații Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.CO.T. efectuează cercetări într-un dosar ce vizează sustrageri de bani din conturile bancare ale mai multor români și străini.

"Din investigațiile efectuate în cauză au rezultat indicii că un angajat al unei unități bancare din județul Ilfov, în perioada noiembrie 2015- ianuarie 2016, ar fi accesat ilegal, de mai multe ori, conturile unor persoane, sustrăgând în total 130.000 de euro. Pentru stabilirea activități infracționale desfășurate în cauză, la data de 6 septembrie a.c., a fost efectuată o percheziție la locuința persoanei bănuite. De asemenea, patru persoane bănuite că ar fi aflate în legătură infracțională cu persoana în cauză au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. București", potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române.

Angajatul unității bancare este cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar celelalte patru persoane sunt cercetate pentru complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.