ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al FMI, Christine Lagarde a declarat despre instituția pe care o conduce că ar putea avea sediul la Beijing peste un deceniu dacă actualele ritmuri de creștere înregistrate de China și alte mari economii mergente vor continua, potrivit New York Times.

Christine Lagarde a făcut declarația la un eveniment organizat de Center for Global Development la Washington, unde a apreciat că o mutare a sediului FMI la Beijing este posibilă deoarece Fondul va fi nevoit să crească gradul de reprezentare al marilor piețe emergente, pe măsură ce economiile lor devin din ce în ce mai mari și mai influente.

„Asta ar putea înseamnă că, dacă vom avea această discuție peste 10 ani, am putea să nu fim în Washington, D.C. Discuția va avea loc la sediul central din Beijing" a spus Lagarde.

Economiștii estimează că China ar putea devansa PIB-ul SUA în următorul deceiu, devenind astfel cea mai mare economie a lumii în termeni nominali.