ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Impozitul pe cifra de afaceri își propune să scoată la lumină posibile transferuri de profit, dar nu va fi introdus dacă, astfel, firmele care acționează corect ar fi afectate, a anunțat, astăzi, liderul PSD, Liviu Dragnea. El a adăugat că și taxa de solidaritate va fi supusă unei simulări și nu va fi introdusă dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică.

"Există preocupări din punctul de vedere al majorității parlamentare, al guvernului, că toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele cinstit și la nivelul prognozat. Asta nu înseamnă că cele două-trei posibile măsuri nu pot fi discutate. Nu va fi însă niciun fel de măsură aplicată abrupt, decât după ce se vor face analize și simulări în detaliu. Măsura impozitului pe cifra de afaceri își propune să scoată la lumină posibile transferuri de profit, dar dacă prin această măsură firmele care acționează corect ar fi afectate, măsura nu se va aplica. Dacă măsurile din programul de guvernare își ating scopul, dar creează defecțiuni în altă parte a economiei, nu vor fi aplicate", a spus Dragnea, precizând că a discutat de mai multe ori în acest sens, în ultimele zile, cu premierul Mihai Tudose, ca și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, parte a coaliției de guvernare.

El face astfel un ușor pas înapoi, după ce aproape toți oamenii de afaceri străini, au criticat puternic ideea Guvernului PSD, inclusă în programul de guvernare, de înlocuire a impozitului pe profit cu un impozit pe cifra de afaceri.

Un prim semnal de pas înapoi a apărut luni, când surse din apropierea premierului au arătat că Guvernul va efectua în perioada următoare o serie de simulări cu privire la introducerea impozitului pe cifra de afaceri, urmând să vadă dacă acest tip de impozit poate fi aplicat doar anumitor tipuri de activități economice sau de la un anumit prag, cu precizarea că, în funcție de rezultatele aceste analize, Executivul va decide introducerea sau renunțarea la acest nou tip de impozit.