ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii legii dării în plată, a scris despre întârzierea nejustificată prin care actualul ministru al Justiției, Raluca Prună, nu a emis ordinul prin care taxele notariale ar trebui să scadă cu 50%.

În acest caz, deputatul PNL le recomandă tuturor celor care trebuie să se prezinte la notar pentru semnarea actelor să nu o facă pentru că nu li se poate întâmpla nimic. Zamfir explică faptul că singurele care vor pierde în acest caz sun băncile pentru că nu vor mai primi niciun ban după notificarea prealabilă.

”Constat ca dna ministru Pruna de la Justitie nu a emis pana acum Ordinul prin care consfintea decizia Uniunii Nationale a Notarilor Publici de a reduce cu 50% taxele notariale. Azi dimineata i-am trimis o noua scrisoare prin care i-am cerut sa emita de urgenta acest Ordin, intrucat NU EXISTA NICIO JUSTIFICARE in acest moment ca lucrul asta sa nu se intample. Eu v-as sfatui pe toti cei care sunteti programati la notariat in vederea semnarii actelor, SA NU VA PREZENTATI sa semnati nimic! Pur si simplu sa trimiteti o adresa bancii prin care sa instintati ca va veti prezenta la notariat doar dupa semnarea Ordinului de catre dna ministru Pruna! Va asigur ca o sa inceapa bancile sa chitaie, pentru ca stiti bine ca dupa notificare NU VETI MAI PLATI NIMIC bancii! Asa ca, oameni buni, ia lasati-i sa fiarba!

P.S. Sa nu aveti vreo emotie ca va pot face ceva daca amanati prezenta la notar”, a scris deputatul Daniel Zamfir pe contul său de Facebook.