ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De când România a aderat la Uniunea Europeană, țara noastră și-a luat angajamentul ca la un moment dat să treacă la moneda euro. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că trecerea României la moneda euro este „o obligație juridică".

Deputatul Daniel Gheorghe îi atrage acestuia atenția că pentru a trece la moneda euro, economia românească trebuie să atingă un nivel competitiv, fiind nevoie de o macrostabilitate financiară, în caz contrar s-a rputea reduce drastic puterea de cumpărare a românilor.

„Mugur Isărescu spune că trecerea României la moneda euro este „o obligație juridică". Poate că domnul guvernator a uitat că obligațiile juridice nu țin nici loc de competitivitate, nici de macrostabilitate financiară și nici nu înlocuiesc realitățile din mediul social în care se realizează relațiile de producție și schimb. BNR este de multă vreme mai mult o sinecura ori o ambasadă FMI decât o bancă națională iar de la înălțimea privilegiilor șefilor BNR totul pare o joacă pe fugă de-a cifrele în așteptarea unei recepții somptuoase în saloanele instituției. Dacă aveți chef de o destabilizare financiară care să reducă drastic puterea de cumpărare a cetățeanului român și capacitatea de a investi a întreprinzătorilor autohtoni, dacă sunteți tineri și vreți să trăiți până la pensie o interminabila tranziției economica puteți da curs ideilor domnului Isărescu!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

 

Mugur Isărescu spune că trecerea României la moneda euro este "o obligație juridică". Poate că domnul guvernator a uitat...

Posted by Daniel Gheorghe on 6 Mai 2017